Wijn kopen

De meeste wijnboeren, bij wie VandeKlasnaarhetGlas haar wijnen inkoopt, zijn aangesloten bij de wijn-beroeps-organisatie: Vigneron Indépendant.  Een vigneron indépendant bewerkt en beheert zijn eigen wijngaard, met respect voor natuur en omgeving. Hij/zij maakt zijn wijnen, die op het domein gebotteld worden, zelf.

affiches

VandeKlasnaarhetGlas- wijnen is op zoek naar goede, betaalbare  AOC-streekwijnen die worden geproduceerd volgens de Lutte Raisonnée ( milieubewust) of vallen onder het AB-label( ( druiven worden biologisch of biologisch-dynamisch verbouwd). VandeKlasnaarhetGlas zoekt  ”eerlijke” wijnen, die zo zuiver mogelijk gemaakt worden. Voor haar geldt: un bon vin se fait dans la vigne ! Verder heeft zij een absolute voorkeur voor wijnen die afkomstig zijn van streekeigen, authentieke rassen. Alle wijnen worden persoonlijk geproefd. Een groot deel van het assortiment valt binnen een Frans referentiekader,- Revue du Vin de France, Bettane et Desseauve, Gault et Millaut, Hachette des Vins etc. Elly heeft contact met Franse collega’s, die haar ”coachen, tippen, maar gaat ook zelf graag op ontdekkingstocht naar goede AOC-streekwijnen. Het overgrote deel van haar wijnen is elders in Nederland niet verkrijgbaar.VandeKlasnaarhetGlas hecht eraan te vermelden dat haar wijnboeren een fatsoenlijke, eerlijke prijs voor hun produkt ontvangen!

Het assortiment bestaat uit een 70-tal wijnen, waarvan sommige deel uitmaken van de vaste basis-collectie ( coups de coeur).  .

De prijzen van de wijnen variëren van €7,00- €35,00, maar het merendeel van de wijnen bevindt zich in de prijsklasse: €7,00-€15,00. De wijnen kunnen worden geproefd op proeverijen, workshops, presentaties ed. Enkele  bio-wijnen wijnen zijn te koop bij een plaatselijke boerderij-winkel in Schore.
De wijnen kunnen besteld worden via een bestellijst, zijn per fles te koop en kunnen worden afgehaald. Vanaf 6 flessen worden ze gratis bezorgd op Zuid-Beveland. Voor liefhebbers op Walcheren bestaat de mogelijkheid de bestelde wijn  in Middelburg af te halen.

VandeKlasnaarhetGlas stelt prijs op persoonlijk contact/advies en verzendt geen wijn.

Voor alle wijnen geldt: leverbaar zolang de voorraad strekt.

U kunt de bestellijst vrijblijvend opvragen ( zie gegevens contact-pagina ).

Logo